Piros rózsa – fehér liliom oázis

8.990 Ft

Pirós rózsákból és fehér liliomokból álló kézműves óázis, amely biztosítja a méltó megemlékezést.

Kategória:

Leírás

Részvét és tisztelet

A piros rószsákból és fehehérliliomokból álló selymes virágalkotás, megjelenésével és hosszantartó szépségével kifejezi azt az érzést amit az elhunyt iránt érzünk.

Nem igényel gondozást

Nem kell amiatt aggódnia, hogy az elhervadt, vagy elfagyott virágok egy rövid idő után már nem díszei a sírnak, hanem épp az ellenkező hatást váltják ki.

Gazdaságos

A kézműves virágalkotás, magas értékű virágfajtákból áll. Olyanokból melynek szépsége kiemelkedően díszíti szeretteink sírját. Emellett hosszú ideig megtartják minőségüket, így azt az értéket is amit képviselnek.

FELHASZNÁLT VIRÁGFAJTÁK

A magas értéket képviselő, jól összeválogatott, selyemvirág fajták biztosítják az alapot, a kézműves virágkompozíciókhoz.

A rózsák messzemenően a legkedveltebb és leginkább megbecsült virágok. Évszázadok óta a rózsákhoz érzéseket és érzelmeket társítanak. A rózsák színe olyan érzelmeket fejez ki, mint például a szeretet, a barátság, az odaadás és a hűség. A különböző színű rózsák más-más rejtett üzenetet közvetítenek. Különleges szépségének és illatának köszönhetően, a rózsa a szeretet és más mély érzelmek egyik legkifejezőbb jelképe.

A csábító illatú liliom a tisztaság és az ártatlanság jelképe, talán ezért tűzték zászlajukra az egyiptomi fáraók, a kereszteslovagok, majd a francia királyi család is.Az első ismert liliom a fehér liliom (Lilium candidum) volt, amely a mediterrán régióban őshonos és már az egyiptomi fáraók síremlékein is látható a képe. Az első termesztett liliom Európában a görög liliom (Lilium chalcedonicum ), amely annyira népszerű lett, hogy ma már a föld legtávolabbi pontján, Új-Zélandon is megtalálható.

Már az antik világ gyógynövényként ismerte: görög eredetű neve (paionia) után kapta Paiéon melléknevét a gyógyító isten, Apollón. Szent György-virágnak vagy pünkösdirózsának is nevezik. A bazsarózsát pünkösdi rózsává az egyház emelte. A 16. században, amikor pontos neveket kerestek a növényeknek, ekkor vált szét a rózsa és a bazsarózsa megnevezés. Régen a falvakban a pünkösdi szentmise alkalmával pünkösdi rózsaszirmokat szórtak szét a templomtornyokból.

A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) már csak a csillag alakú levelei és a klasszikus színei miatt is gyorsan népszerűvé vált az ünnepi időszakban. A Mexikóból származó piros levelű cserje, egy elszánt kertésznek, Albert Eckének köszönhető, hogy az ünnepi időszakban kedvelt szobanövénnyé vált.  Egy köziismert legendaszerint egy nagyon szegény mexikói kislány azon búslakodott, hogy nem tud a karácsonyi ünnepségre ajándékot venni. Bánatát látva egy angyal azt tanácsolta, a templomhoz vezető úton gyűjtsön növénymagokat, és azt vigye ajándékba. Így is tett, és a következő hajnalra a magokból csodaszép mikulásvirágok nőttek.

Milyen alkalmAKRA AJÁNLOTT?

ÉVFORDULÓKRA

Olyan időszak fontos eseményeket tisztelünk meg vele, amelyek az elhunyt életével kapcsolatosak. Kiemelt jelentőséggel bír a születésnap, névnap, házassági évforduló.

MEGEMLÉKEZÉSEKRE

Az elhalálozás utáni időszak fontos eseményeit tiszeljük meg vele. Kiemelt jelentőséggel bír az elhalálozás és a temetés napjáról való megemlékezés.

ÜNNEPEKRE

A mindannyiunk számára fontos ünnepnapokon tiszteljük meg vele az elhunytat. Többek között húsvétkor, a pünkösdi ünnepek alkalmával, anyáknapjára, mindenszentekre, karácsonykor.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Piros rózsa – fehér liliom oázis” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük